Káva Keňa Ngewa Komothai na filtr

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Káva Keňa Ngewa Komothai na filtrU dodavatelecena od 310 Kčcena od 270 Kč bez DPH
Výběrová káva, pečlivě vybíraná zrna. Praženo v ČR. Káva nese značku kvality Produkt Polabí, což zaručuje její ekologičnost. Je vyrobena z TOP kávových bobů z celého prémiového kávového světa v recyklovatelných obalech.
Praží se vždy první středu v měsíci, je to rituál, který stojí za prvotřídní kvalitou těchto káv a který vyžaduje své. Pokud tedy není dočasně nějaká káva skladem, musí se vyčkat do dalšího pražení.
Vlastnosti
Region: Kiambu
Nadmořská výška: 1600 - 2000 m.n.m.
Odrůda: Batian, Ruiru 11, SL28, SL34
Zpracování: promytá
Chuť: černý rybíz, ostružiny, rozinky
Proč kávu z kávu z Keňi provází na etiketě kulíšek nejmenší a rosnička zelená? Protože je součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako pražírna Naturpark 12, která stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky.
Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa praží 100% jednodruhovou Arabicu.
V čem a jak tuto kávu připravit
FRENCH PRESS
Používáme 40 gramů nahrubo namleté kávy a 500 ml vody ohřáté na 95 °C. Je zde skutečně nutná dostatečná hrubost pro to, aby sítko french pressu zachytilo všechnu kávu. Jednotlivé kousky namleté kávy jsou velké zhruba jako zrnka krystalového cukru. Nasypeme kávu do konvice, zalijeme horkou vodou. Počkáme 3 minuty, promícháme, počkáme další minutu, až si káva sedne na dno, stlačíme píst a hned podáváme.
COLD BREW
Pro přípravu 1 litru Cold Brew používáme 100g kávy pomleté extra hrubě. Může nám připomínat mořskou sůl. Namleté kousky zrnek jsou větší než 1 mm. Princip přípravy stojí na pomalém louhování čerstvě namleté zrnkové kávy ve studené filtrované vodě zhruba 16 až 24 hodin. Pomalá extrakce ve studené vodě vytáhne to nejlepší z chuti a vůně.
CHEMEX
Používáme 38 gramů nahrubo namleté kávy a 650 ml vody ohřáté na 95 °C. Namletá zrnka by měla být velikostně zhruba jako krupicový cukr. Filtr propláchneme horkou vodou, nasypeme kávu, zalijeme 50 ml horké vody, aby se káva předpařila. Postupně nalijme zbývající vodu Tato část by měla trvat zhruba 4 minuty. Po té hned podáváme.
DRIPPPER
Používáme 18 gramů nahrubo namleté kávy a 250 ml vody ohřáté na 92 - 95 °C. Namletá zrnka by měla být velikostně zhruba jako krupicový cukr. Filtr propláchneme horkou vodou, nasypeme kávu, zalijeme 50 ml horké vody, aby se káva předpařila. Postupně zalijeme krouživým pohybem zbývající vodou a to od středu ke krajům. Tato část by měla trvat zhruba 2,5 - 3 minuty.
AEROPRESS
Používáme 17 – 20 g kávy namleté na střední hrubost (zrno jako hrubá mouka). 230 ml vody ohřejeme na 79 - 84 °C. Kávu zalijeme asi třetinou vody, promícháme, necháme 30 sekund stát, a dolijeme zbytkem vody, deset sekund počkáme a pak během 50 sekund rovnoměrným pohybem přefiltrujeme.