Káva Kolumbie Guacharos 250 g - na espresso

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Káva Kolumbie Guacharos 250 g - na espressoU dodavatele300 Kč261 Kč bez DPH
Káva nese značku kvality Produkt Polabí, což zaručuje její ekologičnost. Je vyrobena z TOP kávových bobů z celého prémiového kávového světa v recyklovatelných obalech.
Proč kávu Guacharos provází na etiketě myš polní a užovka hladká? Protože jsou součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako pražírna. Vypěstovala ji desítka malých farmářů. Na přípravu espressa kolumbijské kávy Guacharos se praží 100% jednodruhová Arabica z Kolumbie.
Způsob zpracování je naturální. To znamená, že se suší celé bobule, dužina a slupka se z nich odstraňují až po usušení. Tento proces trvá asi 30 dní a zrna je přitom třeba hlídat, otáčet a promíchávat, aby neplesnivěla. Mimořádně důležitý je pečlivý ruční výběr jen těch nejlepších, zralých bobulí, každé jedno zrnko tedy prošlo přísnou inspekcí. Jedná se o nejvíce ekologický způsob úpravy a pokud je proveden správně, dává kávě plnou chuť a skvělé aroma.
Tato byla napražena na espresso, ale v nabídce máme také variantu pro filtr.
Vyzkoušejte, jak chutná káva, která vyrostla s ohledem na místní přírodu.
Praží se vždy první středu v měsíci, je to rituál, který stojí za prvotřídní kvalitou těchto káv a který vyžaduje své. Pokud tedy není dočasně nějaká káva skladem, musí se vyčkat do dalšího pražení.
Vlastnosti
Region: Hulia & Nariño
Nadmořská výška: 1500 - 1800 m.n.m.
Odrůda: Castillo / Caturra
Zpracování: naturální
Chuť: jablko, černý čaj, karamel, čokoláda, grapefruit
V čem a jak tuto kávu připravit
MOKA KONVIČKA
Používáme kávu mletou na střední hrubost (zrno jako hrubá mouka). Na 3 šálky potřebujeme 15 gramů kávy a cca 160 ml vody. Nalijme studenou vodu do spodní nádoby. Naplníme sítko. To by mělo být vždy plné, zarovnané po okraj. Zašroubujeme a dáme vařit. Když uslyšíme var, ztlumíme ohřev, počkáme, až bude sběrná nádoba plná se dvou třetin. Stáhneme a hned podáváme
DOMÁCÍ KÁVOVAR
Základem přípravy espressa je správné namletí kávy. Pokud nameleme kávu příliš nahrubo, pak voda proteče kávou příliš rychle a káva bude velmi slabá. Naopak příliš jemně namletá káva se projeví tak, že káva bude příliš hořká a příliš silná. Kvalitní espresovače s mlýnkem umožňují nastavit si hrubost mletí tak, abyste si mohli ke každému zrnu napraženému na espresso, vychytat tu pro něj nejlepší hrubost. Nebojte se mlýnek s každý novým zrnem přenastavit.
PÁKA
9 gramů správně pomleté výběrové kávy (zrno jako polohrubá mouka), necháme protékat vodu o teplotě 90 stupňů pod tlakem 9 barů po dobu 20 - 25 sekund. Správné espresso obsahuje přesně 25 - 35 ml výsledné tekutiny. Na hladině by se pak měla vytvořit créma barvy lískového oříšku, která není silnější než 2 milimetry, ale ani tenčí než 1 milimetr.