Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Lyofilizované ovoce
  3. VitaCUP Ostružiny celé sušené mrazem 35 g

VitaCUP Ostružiny celé sušené mrazem 35 g

100% lyofilizované ostružiny, které díky velmi šetrnému procesu lyofilizace mají 90% zachovaných charakteristik čerstvých ostružin – tvar, barvu, aroma, obsah vitamínů i minerálů

Ovoce sušené mrazem obsahuje všechny cenné živiny, vitamíny, minerály i vlákninu. Jediné, čeho bylo během procesu lyofilizace zbaveno, je voda. Lyofil... celý popis
Dostupnost
Skladem
Doba dodání
Zboží Vám doručíme co nejdříve, nejpozději do 01.06.2023 do 18:00. Stačí, když zboží objednáte a zaplatíte nejpozději dnes do 8:00.
Druh
55 Kč
48 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:VC-001-O
EAN kód:8595081570815
Výrobce:K-SERVIS
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Ovoce sušené mrazem obsahuje všechny cenné živiny, vitamíny, minerály i vlákninu. Jediné, čeho bylo během procesu lyofilizace zbaveno, je voda.

Lyofilizované ovoce si zachovává barvu, tvar i chuť čerstvých plodů, bez jakýchkoliv přidaných stabilizačních látek nebo dochucovadel. Kromě původní chuti a uchování cenných látek není potřeba při lyofilizaci přidávat žádné konzervanty, cukr nebo olej.

Jelikož v sobě skoro nemá vodu, pak nehrozí znehodnocení ve formě zplesnivění či kvašení, proto je dodáváno v dobře uzavíratelné nádobě. V létě či v zimě si tak můžete pochutnat na sušených malinách, jahodách, višních, borůvkách nebo černém rybízu. Pozor! Jakmile navlhne, nelze již uchovávat dlouhodobě.

Výhodou lyofilizace potravin je zachování důležitých vitamínů a minerálů, tvaru, barvy i chuti. Například vitamíny A a C, které se při tradičním způsobu sušení rychle rozpadají, zůstávají při lyofilizaci zachovány (respektive jejich úbytek je spíše mírný), stejně jako vláknina a antioxidanty. Při tomto způsobu konzervace není třeba také používat siřičitany, které mnohdy v tradičně sušeném ovoci můžeme najít.

Jak lyofilizované ovoce chutná?
Mrazem sušené ovoce voní a chutná jako ovoce v původním stavu. Je převážně kyselé, tuhé, často obsahuje i přirozeně se vyskytující zrníčka. Jeho chuť je nestandardní.

  • Broskve, jahody, borůvky, mango a ananas mají sladkou chuť.
  • Rybíz, ostružiny a brusinky jsou natolik kyselé, že pro někoho mohou být v tomto stavu až nekonzumovatelné.
  • Banán má velmi zvláštní chuť. Toto ovoce není stabilní, snadno navlhne a znehodnotí se, musí se pak rychle spotřebovat.
  • Maliny a meruňky mají lehce kyselou příjemnou příchuť.
  • Višně byste čekali kyselé, ale není to tak hrozné. Naopak v pozadí ucítíte sladkou chuť.

Kde použít lyofilizované plody?

  • součást snídaňové směsi - cereální směsi v kombinaci s mlékem nebo jogurtem, do kaše, pudinku
  • ozdoba moučníků
  • křupavá svačnka na horách, ve škole, u televize
  • ochucení vody, limonády
  • zmrzliny, mražené drtě, sorbety
  • pečení (kynutá těsta, piškotová těsta, odpalovaná těsta)
  • vaření (přesnídávky, polevy, želé)
  • alkoholické i nealkoholické nápoje

Co když se ovoce "rozpráší"?
V případě, že se z ovoce stane prášek, nemusíte truchlit. Prášek lze použít do jogurtů, kaší, přímo do těsta na pečení bábovky nebo koláče, je možné ho i rozmixovat s vodou a vypít jako lahodný nápoj nebo instantní čaj. Pokud však prášek zahřejete nebo přelijete vroucí vodou, počítejte s tím, že vitamíny mohou být znehodnoceny.

Jak se lyofilizované ovoce vyrábí?
Lidé dumali, jak získat výhody sušeného ovoce a přitom ho zachovat co nejvíce přirozené – zachovat jeho chuť a tvar. Zjistili, že ovoce nejlépe zachová své vlastnosti, pokud se rychle zamrazí a pak se usuší za nízkého tlaku. Tento proces sušení dostal název lyofilizace. Metoda má tři fáze. Nejprve se vlhký materiál zmrazí a následně se ve dvou krocích suší. Princip je založen na sublimaci zmrzlé vody při nízkém tlaku a teplotě.

Na tento proces se využívá ovoce, které bylo do dvou hodin po sběru šokovým způsobem zmraženo (teplota okolo mínus 30 °C), z důvodu uchovávání všech nutrničních hodnot jako při čerstvě dozrálém ovoci. Následně se suší ve speciální komoře, a to při teplotě mínus 60 °C a při postupném zmenšování tlaku až po vakuum. Výsledný produkt je téměř identický s původní surovinou, takže si zachovává barvu, chuť, aroma, minerály, vitamíny a dokonce i svoji velikost.

Nachází se v něm 98 % sušiny a pouze 2 % vody. Z tohoto důvodu má také velmi nízkou hmotnost - na výrobu 1 kg mrazem sušeného ovoce je třeba zpracovat 7-10 kg čerstvého ovoce. Takové ovoce je pak samozřejmě bez konzervantů, barviv, umělých aroma a bez přidání cukru. Neobsahuje ani lepek, je křupavé a aromatické.

Na své si přijdou i příznivci tzv. živé – raw stravy, protože tato technologie splňuje požadavky pro stravování vitariánů. Během procesu sušení teplota rozhodně nepřekročí 42 °C, její hodnoty se spíše vydávají zcela opačným směrem.

Může lyofilizované ovoce nahradit vitamíny v tabletách?
Ano, obsahuje totiž živiny v přírodní formě. Je vhodné pro vegany, celiaky.

Země původu ovoce - může se lišit podle období sklizně

  • Jahody (Čína)
  • Maliny (Německo)
  • Mango (Čína)
  • Broskve (Čína))
  • Banány (Čína)
  • Višně (Německo)
  • Ananas (Čína)
  • Ostružiny (Polsko)
  • Černý rybíz (Německo)
  • Meruňky (Srbsko)
  • Mix - jahody, banán, borůvky (Česká republika)

Nutriční hodnoty VitaCup na 100 g výrobku

 EnergieTuky / z toho nasyc. mastné kys.Sacharidy / z toho cukryBílkovinySůl
Ananas

1500 kJ
357 kcal

1 g
0 g

80 g
80 g

3 g0 g
Banány

1400 kJ
330 kcal

1 g
0 g

74 g
64 g

4 g0 g
Broskve

1360 kJ
323 kcal

1 g
0 g

68 g
61 g

6 g0 g
Jahody

1229 kJ
289 kcal

4 g
0,2 g

51 g
50 g

7 g0 g
Maliny900 kJ
214 kcal
2 g
0,1 g
30 g
30 g
9 g0 g
Mango1640 kJ
393 kcal
1 g
0 g
84 g
78 g
5 g0 g
Meruňky 1608 kJ
383 kcal
0,6 g
0,2 g
87 g
60 g
6 g0 g
Višně1466 kJ
348 kcal
3 g
1 g
63 g
63 g
6 g0 g
Ostružiny
1383 kJ
330 kcal
2,6 g
0,5 g
56 g
40 g
5 g0 g
Černý rybíz
1152 kJ
275 kcal
1,1 g
0,1 g
32 g
32 g
6 g0 g
Mix1360 kJ
323 kcal
2,6 g
0,3 g
63 g
54 g
6 g0 g
Parametry
Zboží zařazeno v kategoriích

Turbodieta.cz, Anionky.cz, QElife.cz, Tropocollagen, Galvanic Spa, Inventia, Queen Euniké partner, Euniké partner, Hooah, Krása.cz, Tropokolagen.cz, Deparim, Česká řasa, Queen Euniké partnerBeautik, Margitex, BH test, Ageloc me, Alternativní doktorka, QE Partner, Hledák, CZIN.eu, Hrabárna kostek

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz